Kylling med Ras el Hanut

Oprettet d.

Kylling med Ras el Hanut

 

4- 6 personer

Ingredienser

1 kg kylling lår

300 gr. Qunioa

½- 1 helt blomkål

3 alm. små løg

2 fed hvidløg (ca. 5gr.)

1 citron

½ agurk

150 gr. rosiner

8 små tomater

20 gram Ras el Hanut varenr. 5781

Rucola salat

Salt

Sukker

5 dl. Vand

Arbejdsgang

Kyllingen brunes i et ildfast fad i en ovn i 10 min. Tag den herefter ud og påfør Ras el Hanut og salt. Skær citronen over på midten, kom et tykt lag sukker på den våde side. Bag Kylling og citronen i ovnen i 10 min. Tag begge dele ud af ovnen. Kom blomkål, hvidløg, tomat og løg over retten. Tilsæt nu 5 dl vand. Bag kyllingen med grønsagerne i ovnen i 15 min.

 

Mens kyllingen er i ovnen kan man starte med salaten.


Vask rucola salat og snit agurken. Drys rosiner i salaten. Kog qunioa i vand med salt, følg vejledningen på posen.

 

Når kyllingen er færdig tag den ud af ovnen. Anret det med salaten og qunioa og pres de bagte citronerne over.


Velbekomme!

 

Ras el hanout er et krydderi-mix fra Nordafrika. Det spiller en lignende rolle i det nordafrikanske køkken som garam masala gør i indisk køkken. Det er en blanding af de bedste krydderier torvet har at tilbyde. Ras el hanout bruges i mange salte retter, til tider gnides på kød eller fisk, eller omrøres i couscous eller ris. Blandingen er generelt forbundet med Marokko, selv om nabo-nordafrikanske lande også bruger det