Kylling med Ras el Hanut

Oprettet d.

Kylling med Ras el Hanut

Ras el hanout er et krydderi-mix fra Nordafrika. Det spiller en lignende rolle i det nordafrikanske køkken som garam masala gør i indisk køkken. Det er en blanding af de bedste krydderier torvet har at tilbyde. Ras el hanout bruges i mange salte retter, til tider gnides på kød eller fisk, eller omrøres i couscous eller ris. Blandingen er generelt forbundet med Marokko, selv om nabo-nordafrikanske lande også bruger det.

 

Arbejdsgang:
Kyllingen brunes i et ildfast fad i en ovn i 10 min. Tag den herefter ud og påfør Ras el Hanut og salt. Skær citronen over på midten, kom et tykt lag sukker på den våde side. Bag Kylling og citronen i ovnen i 10 min. Tag begge dele ud af ovnen. Kom blomkål, hvidløg, tomat og løg over retten. Tilsæt nu 5 dl vand. Bag kyllingen med grønsagerne i ovnen i 15 min.

 

Mens kyllingen er i ovnen kan man starte med salaten.


Vask rucola salat og snit agurken. Drys rosiner i salaten. Kog qunioa i vand med salt, følg vejledningen på posen.

 

Når kyllingen er færdig tag den ud af ovnen. Anret det med salaten og qunioa og pres de bagte citronerne over.


Velbekomme!

 

4- 6 personer

 

Ingredienser:

1 kg kylling lår

300 gr. Qunioa

½- 1 helt blomkål

3 alm. små løg

2 fed hvidløg (ca. 5gr.)

1 citron

½ agurk

150 gr. rosiner

8 små tomater

20 gram Ras el Hanut

Rucola salat

Salt

Sukker

5 dl. Vand