Sønderjysk spegepølse

Oprettet d.

Sønderjysk spegepølse

Opskrift

3kg.   

Flæskekød II, frosset

3kg.   Oksekød II, frosset
4kg.    Spæk, frosset
20gr.    Romessens
100gr.   Nitritsalt varenr. 2007
320gr.   Kogsalt varenr. 2006
125gr.   Combinat K-6 krydderiblanding varenr. 6102

 

 

Arbejdsgang

Oksekødet køres i lynhakkeren ca. 30 omgange på høj hastighed.

Ved 8. omgang tilsættes Combinat K-6 og romessens.

Flæskekødet tilsætte og der køres ca. 20 omgange på høj hastighed.

Spækket tilsættes og der køres 15 omgange på høj hastighed.

Nitritsalt og kogsalt tilsættes og der køres 15 omgange på høj hastighed.

Stopning

Farsen stoppes senest 30min. efter hakning.

Farsen stopped i røgbar tarm i kaliber 55-60mm, så fast som muligt.

 

Pølserne hænges til temperaturregulering i ca. 12 timer bed 18-20°C og 85-90% luftfugtighed.

Røgning

Pølserne røges i kold røg ved 15-18°C i 5-6 dage med 80-85% luftfugtighed.

 

Tip

Kan med fordel serveres med vores lækre Gourmet brød og/eller Pestoer