Mesters grillpølser

Oprettet d.

Mesters grillpølser

Opskrift

2,5kg.   Oksekød II, forsaltet
2,5kg.    Flæskekød II, forsaltet
3kg.   Fedtafpuds, forsaltet
3kg.   Isvand
840gr.   Mesters grillpølse krydderiblanding varenr. 6052

 

 

Arbejdsgang

Kødet forsalt med 25gr. nitritsalt pr. kig. råvare.

 

Oksekød, flæskekød og fedtafpuds hakkes hver for sig gennem 3mm. skiven.

Af oksekødet samt mesters grillpølse krydderiblanding fremstilles der en god bindefars. 

Tilsæt derefter flæskekød og kør nogle omgange i lynhakkeren, så det bliver blandet godt sammen.

Til sidst kommes fedtafpudset i, og det hele køres godt ud, indtil farsen er pæn blank.

Stopning

Farsen stoppes i svinesmalstarme kaliber 28-32mm. stopningen skal være tilpas fast, så pølserne bliver fyldige. 

Afdrejes ved passende størrelse.

Røgning

Pølserne røges i varm røg ved 75-78°C i ca. ½-1 time.

Kogning

Pølserne koges ved 78°C i 20min.

Derefter afkøles pølserne.

 

Tip

Kan med fordel serveres med vores lækre Gourmet brød og/eller Pestoer