Bageri Tritordeum

Kryta A/S kan i samarbejde med Alsiano A/S præsentere tritordeum, som er en relativt ny kornsort udviklet i Spanien af Agrasys i 2006. Tritordeum er en krydsning imellem durumhvede (Triticum durum) og en vild bygsort (Hordeum chilense).

Hvilke fordele er der ved tritordeum?

  • Sammenlignet med hvede indeholder tritordeum mindre gluten (gliadin), som er det protein, personer med glutenintolerance og cøliaki ikke tåler.
  • Tritordeum-mel indeholder flere fibre end hvedemel. Tritordeum indeholder 6 % fibre imod 3 % i hvedemel.
  • Tritordeum indeholder 10 gange mere lutein end hvede.
  • Tritordeum indeholder 2 gange mere oliesyre (oleic acid) end hvedemel, hvilket bidrager til vedligeholdelse af et normalt kolesterolniveau.
  • Høj sporbarhed
  • Fair value chain
  • Bæredygtighed

 

Søg på opskrifter klik her

Bæredygtigheds pris klik her

Læs mere om tritordeum klik her