Ærte Masala

Oprettet d.

Ærte Masala

Opskrift

Marinade

500gr   Stegt TPP55 ærter varenr. 
2dl   Yoghurt natural
4 fed   Hvidløg, fint hakket
3tsk   Frisk ingefær, fint revet
3tsk   Garam Masala varenr. 5755
1 1/2tsk   Gurkemeje varenr. 5757
1tsk   Chili flakes varenr. 5720
1tsk   Nelliker, stødt varenr. 5794
2tsk    Flagesalt
2stk   Lime — Saften heraf

 

Sovs

2stk   Store løg, hakket fint
2 fed   Hvidløg, hakket fint
2tsk  

Frisk ingefær, fint hakket

4tsk   Tomat puré
2tsk   Gurkemeje varenr. 5757
50stk   Mandler, fint hakket
3dl   Vand
1/4dl   Fløde 38%
    Salt og peber
4tsk   Olie — til stegning

 

Arbejdsgang

Mix alle marinade ingredienserne sammen. Bag i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 15 min.

 

For at lave sovsen: Steg løg, ingefær og mandler indtil gyldne. 

Tilsæt derefter resten af sovse-ingredienserne. Lad det simrer i 2-3 min.

 

Tilsæt marinaden til sovsen. Smag til med salt og peber. 

 

Server med ris eller naan brød.

TIP

Hvis du synes at sovsen er for tyk, kan du fortynde med vand