Falafel med hvidløgsolie

Oprettet d.

Falafel med hvidløgsolie

Ingredienser

400gr  

TPP55 ærter varenr.

200gr   Kikærter, forekogte/dåse
2 fed    Hvidløg
1 stk   Løg
1/2 bundt   Persille
1 tsk   Spidskommen varenr. 5832
4 spsk   Citron saft
    Salt og peber
     
1 dl   God kvalitets oliven olie
2 fed   Hvidløg
     
    Olie til friture

 

 

Arbejdsgang

Falafel

Rens kikærterne.

 

Blend alle ingredienserne sammen til en glat puré. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Varm olien til 160°C.

 

Form små kugler af puréen, og frituresteg dem til de er gyldne. Dræn dem på arbsoberende papir og server med det samme.

 

Hvidløgsolie 

Blend oliven olie og hvidløg sammen, smag til med salt og peber.

 

Falafel passer godt til de fleste dip