Okse spegepølse

Oprettet d.

Okse spegepølse

Opskrift nr.:
03-0112

Råvarer:
Kg
10,000    Oksekød frosset
 0,100     Nitritsalt
 0,220     Kogesalt
 0,120     Oksespegepølse krydderi
 0,080     Gdl
 0,004     Starterkultur Germet
 FR Oksespegepølse tarm kal. 58/40

10,524    Total

Arbejdsgang:
Det frosne oksekød lynes sammen med oksespegepølse krydderi Gdl og Starterkultur Germet ned til ca. 2-4 mm.

Tilsæt salt og lyn det ned til 1-2 mm

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning:
Farsen stoppes straks i en røgbar tarm FR Oksespegepølse tarm kal. 58/40

Røgning:
Dag 1: Pølserne modnes på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Print opskrift klik her