Spegepølse med ramsløg og øl

Oprettet d.

Spegepølse med ramsløg og øl

Opskrift nr.:
03-0113

Råvarer:
Kg
5,000        Svinekød, frosset
3,000        Oksekød, frosset
2,000        Rygspæk, frosset
0,600        Mørkt øl
0,100        Nitritsalt
0,220        Kogesalt
0,030        Ramsløg 5 mm
0,200        Salami m/GDL
0,050        Druesukker dextrose
0,004        Starterkultur Germet

11,154    Total

Arbejdsgang:
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med Salami m/gdl og Starterkultur Germet ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Salt, ramsløg og mørkt øl tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning:
Farsen stoppes straks i en røgbar tarm

Røgning:
Dag 1: Pølserne modnes på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.

Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Print opskrift klik her