Vildsvine spegepølse med øl og ramsløg

Oprettet d.

Vildsvine spegepølse med øl og ramsløg

Opskrift nr.:
03-0117

Råvarer:
Kg
8,000    Vildsvinekød, frosset
2,000    Rygspæk, frosset
0,600    Mørk øl
0,100    Nitritsalt
0,220    Kogesalt
0,320    Westfalsk Skinkesalami krydderiblanding
0,030    Ramsløg 5 mm
0,004    Starterkultur Germet

11,274        Total

Arbejdsgang:
Det frosne vildsvinekød lynes sammen med Westfalsk Skinkesalami krydderiblanding, mørk øl og Starterkultur Germet ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Salt og Ramsløg tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning:
Farsen stoppes straks i en røgbar tarm

Røgning:
Dag 1: Pølserne modnes på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.


Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Print opskrift klik her