Hammel spegepølse m/sennep

Oprettet d.

Hammel spegepølse m/sennep

Opskrift nr.:
03-0119

Råvarer:
Kg
8,000    Svinekød, frosset
2,000    Rygspæk, frosset
0,100    Nitritsalt
0,220    Kogesalt
0,320    Westfalsk Skinkesalami krydderiblanding
0,040    Sennep gul, hel
0,004    Starterkultur Germet
             Wabenet klar m/ hvid snor (blomst) kal. 90/50

10,684  Total

Arbejdsgang:
Det frosne svinekød lynes sammen med Westfalsk Skinkesalami krydderiblanding og Starterkultur Germet ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Salt tilsættes ved de sidste omgange.

Sennep gul hel æltes med til sidst.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning:
Farsen stoppes straks i en røgbar tarm

Røgning:
Dag 1: Pølserne modnes på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.


Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.
 

Print opskrift klik her