Bratwurst har formentlig sin oprindelse i Thüringen, hvor det er kendt som Thüringer. Den ældste kendte opskrift er fra 1432.
Thueringer bratwurst er 15 til 20 cm lang, lavet af urøget kød, der traditionelt er kogt på en grill.
Receptnummer:
10-0011
Råvarer:
Kg
4,000 Snitter u/svær
3,500 Svinekød
1,500 Oksekød
3,000 Isvand
0,060 Nitritsalt
0,160 Kogesalt
0,080 Thüringer roastbratwurst krydderiblanding
0,040 Accoline (fosfat)
12,340 Total
Arbejdsgang:
Oksekød og snitter hakkes hver for sig gennem 3 mm. skiven. Flæskekødet hakkes gennem 5 mm skiven.
Af oksekødet fremstilles der en god bindefars, hvortil der tilsættes nitritsalt, kogesalt, Accoline og isvand. Snitterne kommes i og køres godt ud. Svinekødet, Thüringer roastbratwurst
Krydderiblanding kommes i, og der køres til den ønskede grovhed er opnået.
Stopning:
Farsen stoppes i en svinetarm kaliber 28-32 mm og afdrejes i passende størrelser.
Kogning:
Pølserne koges ved 78 ˚C i 20 min. Eller til en kernetemperatur på 75°C.
Derefter afkøles pølserne i koldt vand fra 65°C til 10°C på max. 3 timer.