Thüringer Roastbratwurst

Oprettet d.

Thüringer Roastbratwurst

Bratwurst har formentlig sin oprindelse i Thüringen, hvor det er kendt som Thüringer. Den ældste kendte opskrift er fra 1432.

Thueringer bratwurst er 15 til 20 cm lang, lavet af urøget kød, der traditionelt er kogt på en grill.

Receptnummer:
10-0011

Råvarer:
Kg
4,000     Snitter u/svær
3,500     Svinekød 
1,500     Oksekød 
3,000     Isvand
0,060     Nitritsalt
0,160     Kogesalt
0,080     Thüringer roastbratwurst krydderiblanding
0,040     Accoline (fosfat)

12,340     Total

Arbejdsgang:
Oksekød og snitter hakkes hver for sig gennem 3 mm. skiven. Flæskekødet hakkes gennem 5 mm skiven. 

Af oksekødet fremstilles der en god bindefars, hvortil der tilsættes nitritsalt, kogesalt, Accoline og isvand. Snitterne kommes i og køres godt ud. Svinekødet, Thüringer roastbratwurst
 Krydderiblanding kommes i, og der køres til den ønskede grovhed er opnået.

Stopning:
Farsen stoppes i en svinetarm kaliber 28-32 mm og afdrejes i passende størrelser.

Kogning:
Pølserne koges ved 78 ˚C i 20 min. Eller til en kernetemperatur på 75°C.

Derefter afkøles pølserne i koldt vand fra 65°C til 10°C på max. 3 timer.

Print opskrift klik her