Grillpølse med dobbelt bacon

Oprettet d.

Grillpølse med dobbelt bacon

Opskrift nr.:
10-0004

Råvarer:
Kg
5,500       Flæskekød 14-16 %      
2,000       Bacon uden svær 
2,500       Isvand
0,100       Nitritsalt
0,050       Kogesalt
0,175       Bacon rub
0,060       Accoline
10,335     Total 

Arbejdsgang:

Flæskekødet hakkes igennem 3 mm hulskiven og fyldes i lynhakkeren. Det lynes tørt nogle omgange, hvorefter Bacon rub, salt, Accoline og isvand tilsættes. Der køres til en god emulsion og ønskede grovhed er opnået.  

Stopning:

Farsen stoppes i lammetarme kaliber 22-24 mm eller svinetarme kaliber24-26 mm. 
Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

Tørring:

Pølserne tørres ved 65˚C i ca. 20 min 

Røgning:

Pølserne røges i varm røg ved 65-70˚C i ca. 40 min eller til den ønskede farve er opnået 

Kogning:

Pølserne koges ved 80˚C til en kerne temperatur på 78˚C 

Afkøles fra 65˚C til 10˚C på max. 3 timer

Print opskrift klik her