Grillpølse

Oprettet d.

Grillpølse

Opskrift 10-0012

 

Råvarer:

3,500 kg.       Svinekød 14-16 %              

2,000 kg.       Snitter u/svær

2,000 kg.       Oksekød 18-20%

2,500 ltr.       Isvand

0,100 kg.       Nitritsalt

0,900 kg.       Grillpølse u. mel & mælk

11,000 kg.    Total

                     

Arbejdsgang:

Svinekød, snitter og oksekød hakkes igennem 3-4 mm hulskiven hver for sig.

 

Svinekødet køres sammen med salt, isvand og krydderier i lynhakkeren til en god emulgering  

er opnået.

 

Derefter tilsættes oksekødet og til sidst de hakkede snitter. Der køres til den ønskede grovhed er opnået

 

Stopning:

Farsen stoppes i lammetarme kaliber 22-24 mm eller svinetarme kaliber24-26 mm.

 

Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

 

Tørring:

Pølserne tørres ved 65˚C i ca. 20 min

 

Røgning:

Pølserne røges i varm røg ved 65-70˚C i ca. 40 min eller til den ønskede farve er opnået

 

Kogning:

Pølserne koges ved 80˚C til en kernetemperatur på 78˚C.

 

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

 

Print opskrift klik her