Fransk Urtepaté

Oprettet d.

Fransk Urtepaté

Opskriftnr.:
15-0005

Råvarer:
Kg
2,000     Svinelever
4,000     Brystflæsk, afsværet
1,000     Fedtafpuds
3,000     Kogende suppe
1,000     Røgede snitter, afsværet
0,080     Nitritsalt
1,000     Fransk Urtepaté

12,200       Total

Arbejdsgang:

Leveren koges i ca. 10 min. Og hakkes igennem 6-8 mm hulskiven. 

Fedtafpuds, røgede snitter og svinebov koges i 30 min, hvorefter det hakkes gennem 6-8 mm hulskiven.

Leveren, brystflæsk, fedtafpuds, røgede snitter, Fransk krydderurtepate blanding og nitrit- og kogesalt blandes sammen og køres til den ønskede grovhed er opnået.

Fyldes derefter i ovnfast emballage.

Bagning:

Patéen bages i vandbad ved 160°C i ca. 50 min. Eller til en kernetemperatur på 75°C er opnået.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling afpyntes patéen og overhældes med lys sky.

Print opskrift klik her