Leverpølse med kalv

Oprettet d.

Leverpølse med kalv

Råvarer:

5,000 kg        Fedtafpuds/snitter

2,500 kg.       Svinelever

1,500 kg.       Kalvekød

0,500 kg.       Svinekød                            

1,000 kg        Suppe

0,100 kg.       Nitritsalt

0,100 kg.       Salt

0,100 kg.       Krydderi bl . Kalvelever pølse

10,800 Kg.    

 

Arbejdsgang:

Svine, kalvekød og fedtafpuds koges hver for sig i ca. 30 min og hakkes igennem 3 mm skiven.

Svineleveren hakkes gennem 3 mm skiven og kommes i lynhakkeren hvor det køres fint ud sammen med salt.

Derefter kommes det kogte fedtafpuds i lever massen sammen med krydderier og det køres fint ud.

til slut kommes det kogte og hakket kød i og der køres ud til den ønskede grovhed er opnået       

Farsen stoppes i okse skæver kal. 60-65mm eller i kunstarme.  

Kogning:

Pølserne koges ved 80˚C til en kerne temperatur på 78˚C

 

Afkøles fra 65˚C til 10˚c på max. 3 timer.

 

Rygning:
Røges i kold røg i ca. 1 døgn ved ca. 80-85 % luftfugtighed, hvorefter pølserne er færdige.

Tip:

Svineleveren kan udskiftes med kalvelever.

 

Print opskrift