Middelhavs krydret grillmedister

Oprettet d.

Middelhavs krydret grillmedister

Opskrift 09-0011

 

Råvarer:

  8,000 kg.     Svinekød 14-16%  

  2,000 kg.     Oksekød 18-20%

  4,000 kg.     Isvand
  0,150 kg.     Middelhavskrydderi 1 kg. Pose                                                 

  1,000 kg.     Grillmedister u. mel & mælk

15,150 kg.     Total

 

Arbejdsgang:

Svinekød og oksekød hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

 

1/3 af kødet lynes nogle omgange, hvorefter Grillmedister u. mel & mælk og 2/3 isvand tilsættes. Der lynes til en god binding er opnået.

 

Det resterende kød tilsættes sammen med resten af isvandet og Middelhavskrydderi. Der køres til den ønskede grovhed er opnået.

 

Stopning:

Farsen stoppes svinetarme kaliber 24-26 mm.

 

Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

 

Kogning:

Pølserne koges ved 80˚C til en kernetemperatur på 78˚C.

 

Afkøles fra 65˚C til under 10˚C på max. 3 timer.

 

Print opskrift klik her