Ethylenoxid Alarm fra RASFF

Oprettet d.

Ethylenoxid Alarm fra RASFF

I starten af året udsendte RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) et varsel om, at der er fundet for høje mængder af pesticidet ethylenoxid (ETO) i gurkemeje og ingefær fra Indien, som ikke er tilladt i fødevarer i EU. Der har også været flere tilbagetrækninger fra danske fødevareproducenter, hvor ethylenoxid var problemet.

 

Ethylenoxid blev forbudt i 1986, hvor det blev brugt til afkimning af krydderier.

 

Kryta har igennem mange år handlet med de samme leverandører i udlandet, som altid leverer varer af ensartet kvalitet, og som alle har en GFSI-anerkendt certificering. Alle nye leverandører og produkter gennemgår en godkendelsesproces inden vi handler med dem, og vi har stor tiltro til alle vores leverandører. Læs mere om indkøbspolitikker - klik her

 

For at være på den sikre side, har kvalitetsafdelingen hos Kryta alligevel valgt at analysere de produkter, for hvilke det endnu ikke har været muligt at modtage et analysecertifikat fra leverandørerne. Analyserne er blevet foretaget af et akkrediteret laboratorium i Danmark. Analyseresultaterne viser, at ETO hverken er til stede i vores ingefær eller gurkemeje fra Indien.

 

For yderligere information kontakt venligst

 

QA Assistent

Jeanette Jonsgaard Larsen

Mobil: +45 26 11 65 01 

jjl@kryta.dk