Svampet krydderkage med tyttebær top
Ingredienser
300 g smør, blødt
3 dl sukker
3 dl brun farin
6 æg
4,5 dl kærnemælk eller ymer
9 dl hvedemel
3 spsk brunkagekrydderi, varenr. 5879
1 spsk stødt kardemomme, varenr. 5775
1 spsk bagepulver, varenr. 5788
Frosting og topping
75 g smør
3 dl flormelis
1 vaniljestang, varenr. 5799 - eller vaniljesukker aroma, varenr. 5783
300 g flødeost
1 dl tyttebær
Tilberedningstid: ca. 1 time
Ovntemperatur: 175°C
Ca. 30 stykker
Arbejdsgang:
- Tænd ovnen på 175°C. Beklæd en bradepande (ca. 30 × 40 cm) med bagepapir.
- Pisk smør, sukker og brun farin lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør kærnemælken/ymeren i.
- Bland hvedemel, brunkagekrydderi, kardemomme samt bagepulver og vend det i dejen. Hæld dejen i bradepanden og bag i nederste del af ovnen i ca. 45 minutter. (hvis man bruger vaniljestang, flækkes den på langs og kornene skrabes ud og blandes en med 1 tsk. af sukkeret).
- Lad kagen køle af.
- Pisk smør, flormelis og vaniljesukker cremet. Pisk flødeosten i, og smør frostingen ud over den afkølede kage. Pynt med tyttebær.
Tips: Kan også laves som roulade med fyld indvendigt eller kan bages i en rund form i stedet for en rektangulær. Har man ingen tyttebær kan man bruge granatæblekerner i stedet for.