Sønderjysk ringridderpølse

Ingredienser

Råvarer:
Kg

  5,500 kg. Svinekød 14-16%  
  7,500 kg. Snitter u/svær
  4,000 kg. Isvand
  1,310 kg. Sdr.Jysk Ringridderpølse 1310gr. pose 6073
18,310 kg. Total

Arbejdsgang:
Svinekød og oksekød hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Svinekød, isvand og Sdr. Jysk Ringridderpølse lynes til en god emulgering er opnået. Herefter tilsættes de hakkede snitter og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

Slut temperatur ca. 12-14°C.

Stopning:
Farsen stoppes i svinetarme kaliber 24-26 mm. Afdrejes i passende størrelser. 

Kogning:
Pølserne koges ved 80˚c til en kernetemperatur på 75˚c. 

Afkøles fra 65˚ctil under 10˚c på max. 3 timer.