Æble Chutney

Oprettet d.

Æble Chutney

 

Ingredienser

1kg.  Danske æbler
250gr. Økologiske Rødløg
2 1/2 dl. Æbleeddike
1/2 spsk Salt groft
1 spsk Koriander
1 spsk Fennikel hel
25 gr. Ingefær knust
1 fed Frisk Hvidløg
1 stk. Frisk Chili
2 spsk Atamon
   
   
   

 

 

 

 

 

 

Arbejdsgang

Skræl æbler og rødløg. Skær i grove tern, og tilsæt alle de øvrige ingredienser.

Kog op i tykbundet gryde

Lad chutneyen koge i 30 min. til en tæt kompot, dog uden at æbler og løg koger helt ud.

 

Husk at røre rundt et par gange under kogningen, så det ikke brænder på i bunden.

 

Passer til 2 mellemstore patentglas, som du naturligvis skolder og ryster med lidt Atamon i.

Dennne chutney er god til koldt kød, sammenkogte retter, braiseret kød og vildt, samt diverse pateer og postejer. Den er meget let at lave og har en lang holdbarhed, hvis den hældes på rene og skoldede glas.