Færdigblanding til fremstilling af Himmerlandspølser. Krydret med bl.a. peber, paprika og muskat.
GTIN 05701250202132
Karton 16 stk.
Opskrift
2 kg Oksekød
3,5 kg Flæskekød
5 kg Snitter
3 kg Is/vand
150 g Konserveringsmiddel E450 varenr. 5101
110 g Himmerlands pølse blanding
90 g Salt
40 g Fænomal plus varenr. 5028
I alt 13,89 kg
Anvendelse
Oksekød, flæskekød og snitter hakkes hver for sig gennem 3 mm skive.
Oksekød køres til bindefars med fænomal og halvdelen af saltet, isvandet tilsættes gradvis. Dette køres godt ud.
Halvdelen af snitterne køres i bindefarsen, herefter tilsættes flæskekødet, Himmerlands pølse blanding, og resten af saltet.
Køres ca. 15-20 omgange. Resten af snitterne tilsættes. Kør til en god emulgering er opnået.
Tilberedning
Farsen stoppes i lammetarme 19/21.
Røges i varm røg 75-80°C i ca. ½ - 1 time.
Koges i ca. 10 min ved 78°C.
Afkøles i koldt vand.
Se inspirationskatalog med andre opskrifter med pølser klik her