Grillpølse med bacon

Oprettet d.

Grillpølse med bacon

Opskrift nr.:
10-0003

Råvarer:
3,500 kg.    Svinekød 14-16 %     
2,000 kg.    Snitter 
2,000 kg.    Oksekød 18-20%
2,000 kg.    Bacon uden svær 
2,500 ltr.     Isvand
0,100 kg.    Nitritsalt
0,900 kg.    Grillpølse blanding u/mel og mælk
13,000 kg.  Total 

Arbejdsgang:

Flæskekød, snitter og oksekød hakkes igennem 3-4 mm hulskiven hver for sig og bacon skæres i grove tern.

 

Svinekødet køres sammen med salt, isvand og krydderier i lynhakkeren til en god emulgering er opnået. Derefter tilsættes oksekødet og til sidst de hakkede snitter samt bacontern og der køres til den ønsket grovhed er opnået

 

Stopning:

Farsen stoppes i lammetarme kaliber 22-24 mm eller svinetarme kaliber24-26 mm.

Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

 

Tørring:

Pølserne tørres ved 65˚C i ca. 20 min

 

Røgning:

Pølserne røges i varm røg ved 65-70˚C i ca. 40 min eller til den ønskede farve er opnået

 

Kogning:

Pølserne koges ved 80˚C til en kerne temperatur på 78˚C

 

Afkøles fra 65˚C til 10˚C på max. 3 timer

 

Print opskrift klik her