Sønderjysk Kålpølse

Oprettet d.

Sønderjysk Kålpølse

Opskrift nr.:
10-0005

Råvarer:
Kg.
4,000    Svinebov uden ben og svær 
4,000    Snitter u/svær
2,000    Isvand             
0,100    Nitritsalt  
0,330    Sønderjysk Kålpølse blanding
10,430  Total


Arbejdsgang:

Svinebov og svinekødssnitter hakkes hver for sig igennem 5 mm hulskiven.

Ca. halvdelen af den hakkede svinebov lynes nogle omgange, hvorefter nitritsalt, krydderiblandingen og isvandet tilsættes. Der lynes til en god emulgering er opnået. 

Det resterende hakkede svinebov og svinekødssnitter tilsættes og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.  

Stopning:

Farsen stoppes i svinetarme kaliber 24-26 mm. 
Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

Tørring:

Pølserne tørres ved 65˚C i ca. 20 min 

Røgning:

Pølserne røges i varm røg ved 65-70˚C i ca. 40 min eller til den ønskede farve er opnået 

Kogning:

Pølserne koges ved 80˚C til en kerne temperatur på 78˚C 
Det kan dog undlades og koge pølserne men så skal kernetemperaturen op på 78˚C
ved Røgningen 

Afkøles fra 65˚C til 10˚c på max. 3 timer

Print opskrift klik her