Grillpølse med Jalapeno

Oprettet d.

Grillpølse med Jalapeno

Opskrift 10-0009

 

Råvarer: 

3,500 kg.       Svinekød 14-16 %              

2,000 kg.       Snitter u/svær

2,000 kg.       Oksekød 18-20%

0,600 kg.       Syltet Jalapeno (Alt efter styrke)

2,500 ltr.       Isvand

0,100 kg.       Nitritsalt

0,900 kg.       Grillpølse blanding u/mel & mælk

11,600           Total

 

Arbejdsgang:

Svinekød, snitter og oksekød hakkes hver for sig igennem 3-4 mm.

 

Det hakkede svinekød køres sammen med salt, isvand og krydderier i lynhakkeren til en god emulsion er opnået. Derefter tilsættes oksekødet og de hakkede snitter. Der køres til den ønskede grovhed.

 

De syltede Jalapeno køres med de sidste omgange.

 

Stopning:

Farsen stoppes i lammetarme kaliber 22-24 mm eller svinetarme kaliber24-26 mm.

 

Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

 

Tørring:

Pølserne tørres ved 65˚C i ca. 20 min

 

Røgning:

Pølserne røges i varm røg ved 65-70˚C i ca. 40 min eller til den ønskede farve er opnået

 

Kogning:

Pølserne koges ved 80˚C til en kerne temperatur på 75˚C

 

Afkøles fra 65°C til 10°C på max. 3 timer.

 

Print opskrift klik her