Mindre plastik hos Kryta

Oprettet d.

Mindre plastik hos Kryta

World Environment Day er en FN-dag, der markeres i hele verden den 5. juni hvert år. Miljødagen blev indstiftet ved De Forenede Nationers miljøkonference i Stockholm 1972.

Som en ansvarlig virksomhed arbejder Kryta løbende med at minimere forbruget af emballage. På plastikområdet har vi omlagt en stor del til genanvendt plast. Dette gælder de kendte Kryta-bøtter.
Kigger vi i gamle Kryta-kataloger fra f.eks. 15 år siden, bestod sortimentet næsten udelukkende af plastikspande. Dette er anderledes i dag, hvor vi næsten ikke bruger spande mere.

Branchen for kantiner og restauranter efterspørger generelt en løsning med mindre plastik, da det er meget besværligt for dem at sortere affald og få det bortskaffet på ansvarlig vis. Vi har alle hørt om ”plastiksuppen” i Stillehavet og den indvirkning, plastik har på naturen. Lige nu fylder plastikken i Stillehavet et areal på 2-3 gange Frankrigs areal.

Plastik bliver et stort problem i fremtiden, hvis vi ikke alle gør noget. De seneste årtier er produktionen af plastik mangedoblet, og det værste er, at det meste ikke kan genanvendes.

Hos Kryta har vi  besluttet, at vi for de tørre krydderiblandingers vedkommende helt udfaser spande produceret i tyk plastik fra 2020.