Salami med hvidløg

Oprettet d.

Salami med hvidløg

Opskrift nr.:
03-0118

Råvarer:
Kg
5,000    Svinekød, skalfrosset
3,000    Oksekød, skalfrosset
2,000    Rygspæk, frosset
0,100    Nitritsalt
0,220    Kogesalt
0,200    Salami m/GDL
0,050    Druesukker dextrose
0,020    Hvidløg granuleret G1
0,004    Starterkultur Germet
             FR Hvidløgs spegepølse tarm

10,594     Total

Arbejdsgang:
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med Salami m/gdl, hvidløg granuleret, druesukker dextrose og Starterkultur Germet ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. 

Salt tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning:
Farsen stoppes straks i FR Hvidløgs spegepølse tarm.

Røgning:
Dag 1: Pølserne modnes på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.


Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Print opskrift klik her