Peber Spegepølse
Arbejdsgang:
Det frosne spæk kommes i lynhakkeren, køres ned til ca. 4-5 mm størrelse. Herefter tilsættes det skalfrosne okse og svinekød, samt krydderier og starterkultur. Der køres til den ønskede grovhed er opnået. Salt tilsættes og køres med de sidste 5-8 omgange.
Sluttemperatur ca. 0°c.
Stopning:
Farsen stoppes straks efter hakningen i de ønskede opblødte og afdryppede Faser tarme FR Amber kal.58/40.
Modning:
Spegepølserne hænges til modning og temperaturregulering ved 10 til 12˚c til et svind på 10-12 % fra produktionsvægten.
Rygning:
Røges derefter 3-4 dage i kold røg ved 18 til 20˚c og 80-85% luftfugtighed, hvorefter pølserne er færdige.
Eftermodning:
Spegepølserne eftermodnes i Kølerum eller ved 10-12˚C og 80-85% luftfugtighed til et totalt svind på 15-20 % fra produktionsvægten.