Chicken Tikka masala
Ingredienser
Råvarer:
5,000 Kg. Kyllingebryst eller lår
0,300 kg. Vegetabilsk eller kokosolie
1,500 kg. Løg, finthakket
0,080 kg. Hvidløg, finthakket
0,100 kg. Tikka Masala krydderi, (juster efter smag) varenr. 5896
3,000 kg. Hakkede tomater (7-8 dåser a 0,400 kg)
1,00 L. Kokosmælk eller fløde
Salt & peber efter smag
Arbejdsgang
- Varm olien i en stor pande eller gryde over medium varme.
- Tilsæt de finthakkede løg og steg, indtil de er bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt hvidløg og steg i yderligere et minut.
- Kom den færdige tikka masala-blanding i panden/gryden og steg i et minut for at frigive krydderiernes aromaer og smagsstoffer.
- Tilsæt kyllingestykkerne og steg, indtil de er let brune på alle sider.
- Tilsæt de hakkede tomater og rør godt. Lad det simre i 15-20 min., eller indtil kyllingen er gennemstegt og saucen tyknet.
- Tilsæt kokosmælk eller fløde for en cremet sauce. Kan undlades hvis ønsket.
- Rør godt og varm igennem.
- Smag til med salt & peber.
Serveringsforslag:
Server med friskkogte basmatiris eller naanbrød og pynt med frisk koriander.