Thai red curry
Arbejdsgang
Thai red curry krydderi blandes med fiskesauce, vand samt olie og røres til en cremet masse.
Snit grøntsagerne i mundrette stykker og gem toppene fra forårsløgene til senere brug.
Kyllingebrysterne skæres i tynde skiver.
Grøntsagerne sauteres let i en smule olie ved moderat varme. Tilsæt den færdige thai red curry creme, samt sukker. Røres godt sammen.
Tilsæt derefter kokosmælk og tyndskåret kylling. Kog op og lad retten simre i 5-10 min. Eller til kødet har en kernetemperatur på 75°C.
Det anbefales, at nedkølingen sker sådan, at temperaturen falder fra 56°C til 10°C inden for højst 4 timer. Det vil normalt give sikkerhed mod vækst af bakterier.
Tip:
Fyldes i salgsemballage med fintsnittet top fra forårsløgene evt. frisk koriander. Kan serveres med kogte ris.