Kalvesylte blanding 500gr. pose
6197
Opskrift:
7,5 kg kalvekød uden sener
6 ltr. vand
90 g nitritsalt
500 g kalvesylteblanding.
Arb. gang:
Kalvekødet skæres i mindre stykker og forsaltes natten over med nitritsalt.
Det forsaltede kød koges ved 80 gr celsius i ca 2 timer - eller til en kernetemperatur på 75 gr C. Kalvesylteblandingen udrøres i en skål med 4,5 liter af kogevandet. Herefter skæres kødet i passende mundrette stykker og blandes med den udrørte kalvesylteblanding. Massen hældes i bakker og sættes straks på køl ved max 5 gr celsius. Afkøles fra 65 gr til under 10 gr celsius på max 3 timer.
7,5 kg kalvekød uden sener
6 ltr. vand
90 g nitritsalt
500 g kalvesylteblanding.
Arb. gang:
Kalvekødet skæres i mindre stykker og forsaltes natten over med nitritsalt.
Det forsaltede kød koges ved 80 gr celsius i ca 2 timer - eller til en kernetemperatur på 75 gr C. Kalvesylteblandingen udrøres i en skål med 4,5 liter af kogevandet. Herefter skæres kødet i passende mundrette stykker og blandes med den udrørte kalvesylteblanding. Massen hældes i bakker og sættes straks på køl ved max 5 gr celsius. Afkøles fra 65 gr til under 10 gr celsius på max 3 timer.