- Fritekst
- 4000 g Oksekød 2500 g Flæskekød 3500 g Spæk 4000 g Isvand 140 g Nitritsalt 130 g Krydderiblanding 160 g Kogsalt 40 g Stabilisator E450 Fænomal 14470 g Oksekød, flæskekød og spæk køres gennem 3 mm skive. Oksekødet køres ud på LH til en bindefars, derefter tilsættes halvdelen af spækket. Køres godt ud. Flæskekød, resten af spækket og krydderierne tilsættes farsen. Der køres til farsen er pæn og blank. Stoppes i lammetarme 22/24mm eller svinetarme 28/32mm. Afdrejes i passende størrelser. Pølserne tørres og varmrøges ved 80°C ca. 1 time. Koges i ca. 20 min og afkøles i koldt vand ca 10 min. og afkøles i koldt vand ca 10 min.