
Porchetta, traditionel
Arbejdsgang
Arbejdsgang:
- Læg griseslaget med skindet opad og rids det med en skarp kniv, ca. 1 cm. ridser.
- Gnid 20 g. salt på det ridsede skind.
- Vend slaget og fordel Porchetta krydderiet jævnt ud over kødet, mest i den tykke ende som rulles inderst.
- Rul griseslaget således at det ridsede skind er yders. Bind derefter stegen op med bomuldssnor. Placer porchettaen på en rist og steg den midt i ovnen i 2 ½ - 3 timer ved 150° C. Vend stegen nogle gange undervejs, så den får en pæn sprød stegeflade hele vejen rundt. Alternativt kan porchettaen grilles ved indirekte varme 180-200°C i ca. 2 timer
- Efter 3 (2 ved grill) timer bør centrumstemperaturen være ca. 68°C – 70°C.
- Giv porchettaen yderligere 15 min. ved 230°C til sværene er sprøde
- Lad porchettaen trække i 15 min. inden den skæres ud
Serveringsforslag:
Porchettaen kan med fordel fyldes med f.eks æbler, valnødder, soltørrede tomater, eller tørrede abrikoser. Serveres med ovnstegte kartofler, godt groft brød samt en klassisk grøn salat.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.