Cognacpaté
Ingredienser
Råvarer:
2,000 kg. Svinelever
2,000 kg. Svinebov, afsværet
3,000 kg. Snitter/Fedtafpuds, afsværet
3,000 kg. Kogende suppe
0,100 kg. Cognac Louis Saveur 40% 1 ltr. , varenr. 2132
0,100 kg. Nitritsalt, varenr. 2007
0,100 kg. Kogesalt, varenr. 2006
0,800 kg. Paté Cognac, varenr. 6016
11,100 kg. total
Arbejdsgang
Arbejdsgang:
Snitter og kød koges mørt og hakkes igennem 3 mm hulskiven.
Leveren koges i ca. 10 min. og hakkes igennem 3 mm hulskiven. Det hakkede lever, kød, snitter, salt, Cognac Louis Saveur 40% og den kogende suppe blandes grundigt med Paté Cognac bl. til en homogen masse.
Bagning:
Patéen bages i vandbad ved 160°C i ca. 50 min. Eller til en kernetemperatur på 75°C er opnået.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Efter afkøling afpyntes patéen og overhældes med lys sky.