Fransk urtepaté

Fransk urtepaté

Ingredienser

Råvarer: 

2,000 kg.  Svinelever
4,000  kg. Brystflæsk, afsværet
1,000  kg.  Fedtafpuds
3,000  kg. Kogende suppe
1,000  kg. Røgede snitter, afsværet
0,080  kg. Nitritsalt, varenr.  2007
1,000  kg. Fransk Urtepaté  krydderibl. varenr. 1132

12,200 kg. total

 

Arbejdsgang

Arbejdsgang:
Leveren koges i ca. 10 min. Og hakkes igennem 6-8 mm hulskiven. 
Fedtafpuds, røgede snitter og svinebov koges i 30 min, hvorefter det hakkes gennem 6-8 mm hulskiven.
Leveren, brystflæsk, fedtafpuds, røgede snitter, Fransk krydderurtepate blanding og nitrit- og kogesalt blandes sammen og køres til den ønskede grovhed er opnået.
Fyldes derefter i ovnfast emballage.

Bagning:
Patéen bages i vandbad ved 160°C i ca. 50 min. Eller til en kernetemperatur på 75°C er opnået.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer. Efter afkøling afpyntes patéen og overhældes med lys sky.