Grillmedister med baconsmag

Ingredienser

Råvarer:
  8,000 kg.     Svinekød 14-16%  
  2,000 kg.     Oksekød 18-20%
  4,000 kg.     Isvand
  0,150 kg.     Bacon krydderiblanding 2 kg spand, varenr. 7225                                    
  1,000 kg.     Grillmedister u. mel & mælk, varenr. 9901

15,150 kg.     Total

Opskrift

Arbejdsgang:

  • Svinekød og oksekød hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.
  • 1/3 af kødet lynes nogle omgange, hvorefter Grillmedister u. mel & mælk, bacon krydderiblanding og 2/3 isvand tilsættes. Der lynes til en god binding er opnået.
  • Det resterende kød tilsættes sammen med resten af isvandet. Der køres til den ønskede grovhed er opnået.

Stopning:
Farsen stoppes svinetarme kaliber 24-26 mm.
Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

Kogning:
Pølserne koges ved 80˚c til en kernetemperatur på 78˚C.
Afkøles fra 65˚C til under 10˚C på max. 3 timer.