Grillmedister med porre og løvstikke

Ingredienser

Råvarer:
Kg

  8,000 kg. Svinekød 14-16%  
  2,000 kg. Oksekød 18-20%
  4,000 kg. Isvand
  0,200 kg. Nordisk porre & løvstikke 350 gr. dåse 5895    
  1,000 kg. Grillmedister u. mel & mælk  9901
15,200 kg. Total

Arbejdsgang:
Svinekød og oksekød hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

1/3 af kødet lynes nogle omgange, hvorefter Grillmedister u. mel & mælk og 2/3 isvand tilsættes. Der lynes til en god binding er opnået. 

Det resterende kød tilsættes sammen med resten af isvandet og Nordisk porre & løvstikke. Der køres til den ønskede grovhed er opnået. 

Stopning:
Farsen stoppes svinetarme kaliber 24-26 mm. 
Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

Kogning:
Pølserne koges ved 80˚c til en kernetemperatur på 78˚c. 

Afkøles fra 65˚c til under 10˚c på max. 3 timer.