Tandoori Masala
Ingredienser
Råvarer:
5 kg Kyllingefilet i strimler eller 50 stk. kylling overlår
50 g Tandoori Masala krydderi, varenr. 5836 / Øko: 357375
0,10 l Citronsaft
20 fed hvidløg pressede
2,50 dl olivenolie
1,50 l Yoghurt 10%
1 l Hakkede tomater
2 kg Gulerødder (Skrællede og skåret i mundrette stykker)
5 kg Grønne bønner (gerne friske, men frost kan gå)
0,500 kg Løg skåret fra top til rod
1,5 l varm hønsebouillon
Arbejdsgang
Rør Tandoori Masala blandingen sammen med yoghurt, citronsaft, olivenolie, og hvidløg.
Gnid yoghurtmarinaden godt ind i kyllingestykkerne og lad kyllingen marinere på køl i mindst 3 timer. Gerne natten over for en mere intens smag.
Læg den marinerede kylling sammen med marinaden i 2 gastro-bakker beklædt med bagepapir, og bag i cirka 25 minutter ved 180 grader. Ved kylling overlår 40 minutter. Sauter løgene i smør, i en stor gryde uden at de tager farve. Kom derefter de hakkede tomater i, og lad det simre i 15-20 min ved svag varme. Tilsæt hønsebouillon og giv et hurtigt opkog.
Tilsæt de snittede gulerødder og lad simre i 15 min.
Kyllingen og marinaden fra ovnen kommes i gryden, og røres forsigtigt om til saucen har en ensartet konsistens.
Tilsæt de grønne bønner og kog ved svag varme i 5 min før servering.
Server retten med friskkogte ris a part, samt limebåde og korianderblade på toppen.
Tip: Passer til 50 kuverter