Thai red curry

Ingredienser

 Råvarer:                                                     Varenr.

1,000 kg.        Kylling brystfilet  
1,200 kg.        Kokosmælk   
0,800 kg.        Gulerødder 
0,200 kg.        Løg i tern 
0,100 kg.        Forårsløg
0,100 kg.        Sukker
0,025 kg.        Olie
0,040 kg.        Vand
0,045 kg.        Fiske sauce
0,045 kg.        Thai red curry                        5827/5629

3,555 kg.        

Arbejdsgang

Thai red curry krydderi blandes med fiskesauce, vand samt olie og røres til en cremet masse.
Snit grøntsagerne i mundrette stykker og gem toppene fra forårsløgene til senere brug.
Kyllingebrysterne skæres i tynde skiver.
Grøntsagerne sauteres let i en smule olie ved moderat varme. Tilsæt den færdige thai red curry creme, samt sukker. Røres godt sammen.
Tilsæt derefter kokosmælk og tyndskåret kylling. Kog op og lad retten simre i 5-10 min. Eller til kødet har en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Tip:
Fyldes i salgsemballage med fintsnittet top fra forårsløgene evt. frisk koriander. Kan serveres med kogte ris.