Hammel spegepølse m/sennep
Arbejdsgang:
Det frosne svinekød lynes sammen med Westfalsk Skinkesalami krydderiblanding og Starterkultur Germet ned til ca. 2-4 mm.
Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Salt tilsættes ved de sidste omgange.
Sennep gul hel æltes med til sidst. Sluttemperatur ca. 0°c.
Stopning:
Farsen stoppes straks i en røgbar tarm
Røgning:
Dag 1: Pølserne modnes på røgstænger ved 12-22°c i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°c.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.