Porchetta klassisk

Oprettet d.

Porchetta klassisk

Porchetta

Opskrift 27-05-2024

Råvarer:                                                                        Varenr.

2,000 kg.      Svineslag med svær                             

0,020 kg.      Groft salt

0,030 kg.      Porchetta krydderi                                 5014                                 

Arbejdsgang:

  1. Læg griseslaget med skindet opad og rids det med en skarp kniv, ca. 1 cm. ridser.
  2. Gnid 20 g. salt på det ridsede skind.
  3. Vend slaget og fordel Porchetta krydderiet jævnt ud over kødet, mest i den tykke ende som rulles inderst.
  4. Rul griseslaget således at det ridsede skind er yderst. Bind derefter stegen op med bomuldssnor.
  5. Placer porchettaen på en rist og steg den midt i ovnen i 2 ½ - 3 timer ved 150° C. Vend stegen nogle gange undervejs, så den får en pæn sprød stegeflade hele vejen rundt. Alternativt kan porchettaen grilles på rotisseri ved indirekte varme 180-200°C i ca. 2 timer.
  6. Efter 3 (2 ved grill) timer bør centrumstemperaturen være ca. 68°C – 70°C.
  7. Giv porchettaen yderligere 15 min. ved 230°C til sværene er sprøde
  8. Lad porchettaen trække i 15 min. inden den skæres ud

Serveringsforslag:

Porchettaen kan med fordel fyldes med f.eks æbler, valnødder, soltørrede tomater, eller tørrede abrikoser. Serveres med ovnstegte kartofler, godt groft brød samt en klassisk grøn salat.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.