Mesters grillpølse

Oprettet d.

Mesters grillpølse

Opskrift nr.: 
10-0001

Råvarer:
5,000  kg.  Svinekød 8-10 % fedt
1,000  kg.  Oksekød 18-22 % fedt     
2,000  kg.  Snitter 
3,000  ltr.   Isvand
0,100  kg.   Nitritsalt
0,100  kg.   Salt
0,840  kg.   Mesters Grillpølser
12,040   Total 

Arbejdsgang:

Svinebov, oksekød og svinekødssnitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

 

Ca. halvdelen af den hakkede svinebov og oksekød lynes nogle omgange, hvorefter salt nitritsalt, krydderiblandingen og isvandet tilsættes. Der lynes til en god emulgering er opnået.

 

Den resterende hakkede svinebov og svinekødssnitter tilsættes og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.  

 

Stopning:

Farsen stoppes i lammetarme kaliber 22-24 mm eller svinetarme kaliber 24-26 mm.

 

Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

 

Tørring:

Pølserne tørres ved 65˚C i ca. 20 min

 

Røgning:

Pølserne røges i varm røg ved 65-70˚C i ca. 40 min eller til den ønskede farve er opnået.

 

Kogning:

Pølserne koges ved 80˚C til en kerne temperatur på 78˚C

 

Afkøles fra 65˚C til 10˚c på max. 3 timer.

Print opskrift klik her