Frankfurter med ramsløg

Oprettet d.

Frankfurter med ramsløg

 

Råvarer:

5,500 kg.       Svinebov uden ben og svær

2,000 kg.       Snitter u/svær

2,500 kg.       Isvand
0,030 kg.       Ramsløg 5mm 300gr. Pose

0,100 kg.       Nitritsalt            

0,900 kg.       Frankfurter u/mel og mælk

11,030 kg.     Total

  

Arbejdsgang:

Svinebov og svinekødssnitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

 

Ca. halvdelen af den hakkede svinebov lynes nogle omgange, hvorefter nitritsalt, krydderiblandingen og isvandet tilsættes. Der lynes til en god emulsion er opnået.

 

Det resterende hakkede svinebov og svinekødssnitter tilsættes og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

 

Ramsløg køres med de sidste omgange.

 

Stopning:

Farsen stoppes i lammetarme kaliber 22-24 mm eller svinetarme kaliber 24-26 mm.

 

Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

 

Tørring:

Pølserne tørres ved 65˚C i ca. 20 min

 

Røgning:

Pølserne røges i varm røg ved 65-70˚C i ca. 40 min eller til den ønskede farve er opnået

 

Kogning:

Pølserne koges ved 80˚C til en kerne temperatur på 78˚C

 

Afkøles fra 65˚C til 10˚c på max. 3 timer.

 

Print opskrift klik her