Shawarma oksegriller

Oprettet d.

Shawarma oksegriller

 

Råvarer:

 7,500 kg.      Oksekød 18-22%

 2,500 ltr.      Isvand

 0,080 kg.      Nitritsalt

 0,100 kg.      Shawarma rød 1kg. pose

 0,900 kg.      Frankfurter u. mel & mælk

11,080 kg.     Total

 

Arbejdsgang:

Oksekødet hakkes gennem 3 mm hulskiven.

 

½ af oksekødet køres nogle omgange, hvorefter salt, isvand, Frankfurter u. mel & mælk og Shawarma rød krydderi tilsættes. Der lynes til en god emulsion er opnået.

 

Det resterende oksekød tilsættes og der køres til den ønskede grovhed er opnået.

 

Stopning:

Farsen stoppes i lammetarme kaliber 22-24 mm eller svinetarme kaliber 24-26 mm.

 

Afdrejes i passende størrelser. Pølserne hænges på røgstokke uden at berøre hinanden.

 

Tørring:

Pølserne tørres ved 65˚C i ca. 20 min.

 

Røgning:

Pølserne røges i varm røg ved 65-70˚C i ca. 40 min eller til den ønskede farve er opnået.

 

Kogning:

Pølserne koges ved 80˚C til en kerne temperatur på 75˚C

 

Pølserne afkøles fra 65˚C til under 10˚C på max 3 timer.

 

Print opskrift klik her