Ras el Hanout kylling med blomkål

Oprettet d.

Ras el Hanout kylling med blomkål

Råvarer:
1,000 kg.      Kyllingelår 
0,120 kg.      Øko citron (1 stk)   
0,500 kg.      Blomkål, frisk 
0,300 kg.      Løg i tern (3 stk)
0,500 kg.      Tomater (8 små)
0,500 kg.      Vand
0,004 kg.      Hvidløg granuleret G1
0,020 kg.      Ras El Hanout krydderibl.
2,944 kg.     Total

Arbejdsgang:
Kyllingelårene brunes i et ildfast fad i en forvarmet ovn ved 225°C i 10 min. 
Tag fadet ud af ovnen og påfør krydderierne og lidt salt.  Ovnen skrues ned på 175°C.

Skær citronen over på midten, kom et tykt lag sukker på den våde side.

Bag kylling og citronen i ovnen i ca. 10 min. 

Herefter tilsættes blomkål, tomater og løg over retten. Tilsæt vandet. Lad retten småsimre i ca. 15 min. Til kyllingen har en kernetemperatur på 75°C og grøntsagerne er møre.

Den bagte citron presses over retten.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Tip:
Fyldes i salgsemballage. Kan serveres med kogt qunioa og rucola salat med rosiner, rød peberfrugt og agurk.

 

Print opskrift kilk her