Råvarer:
1,000 kg. Kyllingelår
0,120 kg. Øko citron (1 stk)
0,500 kg. Blomkål, frisk
0,300 kg. Løg i tern (3 stk)
0,500 kg. Tomater (8 små)
0,500 kg. Vand
0,004 kg. Hvidløg granuleret G1
0,020 kg. Ras El Hanout krydderibl.
2,944 kg. Total
Arbejdsgang:
Kyllingelårene brunes i et ildfast fad i en forvarmet ovn ved 225°C i 10 min.
Tag fadet ud af ovnen og påfør krydderierne og lidt salt. Ovnen skrues ned på 175°C.
Skær citronen over på midten, kom et tykt lag sukker på den våde side.
Bag kylling og citronen i ovnen i ca. 10 min.
Herefter tilsættes blomkål, tomater og løg over retten. Tilsæt vandet. Lad retten småsimre i ca. 15 min. Til kyllingen har en kernetemperatur på 75°C og grøntsagerne er møre.
Den bagte citron presses over retten.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Tip:
Fyldes i salgsemballage. Kan serveres med kogt qunioa og rucola salat med rosiner, rød peberfrugt og agurk.