Nordafrikansk lammetagine

Oprettet d.

Nordafrikansk  lammetagine

Råvarer:
0,800 kg.      Lammekød i tern
0,800 kg.      Flåede tomater   
0,150 kg.      Løg i tern
0,050 kg.      Olie
0,400 kg.      Hønsebouillon
0,100 kg.      Tørrede abrikoser
0,007 kg.      Hvidløg granuleret G1
0,010 kg.      Kanel Cassia hel 8 cm (1 stk)
0,020 kg.      Kardemomme hel (6 stk)
0,050 kg.      Nordafrikansk krydderibl.
2,387 kg.     Total

Arbejdsgang:
Vend lammekødet sammen med Nordafrikansk krydderiblanding og hvidløg, og gnid det godt ind i kødet.

Lad det stå tildækket på køl i 3-4 timer. Meget gerne natten over. 

Sauter løgene i en gryde med olie, ved jævn varme til de er møre. 

Brun kødet godt af på en varm pande med olie. Kom herefter kødet op i gryden med løgene. 

Kanel hel og hel kardemomme kommes i et kaffefilter eller i et etamine, så det er nemmere at få det op når retten er færdig.

Tilsæt de flåede tomater, kanelstang, kardemomme, abrikoser skåret i mindre stykker og hønsebouillon, så kødet er dækket. 

Kog op, og skru ned for varmen. Lad retten simre i ca. 2 timer, eller til kødet er mørt.

Kanelstang og kardemomme tages op af retten.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Tip:
Retten pyntes af med grofthakket frisk koriander og serveres med kogt cous cous eller ris.

 

Print opskrift klik her