Råvarer:
0,800 kg. Lammekød i tern
0,800 kg. Flåede tomater
0,150 kg. Løg i tern
0,050 kg. Olie
0,400 kg. Hønsebouillon
0,100 kg. Tørrede abrikoser
0,007 kg. Hvidløg granuleret G1
0,010 kg. Kanel Cassia hel 8 cm (1 stk)
0,020 kg. Kardemomme hel (6 stk)
0,050 kg. Nordafrikansk krydderibl.
2,387 kg. Total
Arbejdsgang:
Vend lammekødet sammen med Nordafrikansk krydderiblanding og hvidløg, og gnid det godt ind i kødet.
Lad det stå tildækket på køl i 3-4 timer. Meget gerne natten over.
Sauter løgene i en gryde med olie, ved jævn varme til de er møre.
Brun kødet godt af på en varm pande med olie. Kom herefter kødet op i gryden med løgene.
Kanel hel og hel kardemomme kommes i et kaffefilter eller i et etamine, så det er nemmere at få det op når retten er færdig.
Tilsæt de flåede tomater, kanelstang, kardemomme, abrikoser skåret i mindre stykker og hønsebouillon, så kødet er dækket.
Kog op, og skru ned for varmen. Lad retten simre i ca. 2 timer, eller til kødet er mørt.
Kanelstang og kardemomme tages op af retten.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Tip:
Retten pyntes af med grofthakket frisk koriander og serveres med kogt cous cous eller ris.