Dry age Spegeskinke – TUBLIN Pose

Oprettet d.

Dry age Spegeskinke – TUBLIN Pose

Opskriftnr.:
59-0002

Råvarer:
Kg
10,000    Skinkeyderlår m/svær
0,200      Kogesalt
0,120      Nitritsalt
0,130      Bacon rub
0,020      Enebær knust luksus
0,010      Ascorbinsyre E300
0,010      Druesukker dextrose
0,250      Helalac-pur surhedsregulerende middel
Dry age Bag

10,780       Total

Arbejdsgang:
Skinkeyderlårene tilskæres.

Alt salt, Ascorbinsyre, druesukker blandes og gnides godt ind i kødet. Tilsæt Helalac-pur som ligeledes gnides ind i kødet.

Har du mulighed for at komme kødet i en tumbler, tumbles der ca. 30 min. Til Helalac-pur er arbejdet godt ind i kødet.

Bacon rub krydderiet og enebær knust fordeles godt rundt på kødet.

Saltning: 
Kødet saltes i vacuumpose i ca. 10 dage, hvor det vendes flere gange under forløbet.

Behandling/modning:
Kødet tages ud af vacuumposen og lægges til afdrypning 1-2 timer gerne på riste.

Kødet vacuumpakkes igen i Tublin 5 poser og lægges til modning på køl. Vær opmærksom på smeltepunktet på tublinposerne. Prøve hvor meget varme de skal ha foruden af posen, for ikke at ødelægge dem. Kødet modnes til et svind på 25-35% i ca. 9-11 uger.

Røgning:
Kødet pakkes ud, tørres og koldryges samme dag i minimum 30-60 min. Efter smag for at hæmme skimmeldannelse.

Eftermodning:
Kødet kan eftermodnes efter smag.

Print opskrift klik her