Dry age BRESAOLA– TUBLIN Pose

Oprettet d.

Dry age BRESAOLA– TUBLIN Pose

Opskriftnr.:
59-0004

Råvarer:
Kg
10,000     Okseinderlår 
0,700       Rødvin
0,200       Kogesalt
0,120       Nitritsalt
0,080       Rosmarin, skåret
0,080       Timian, skåret
0,040       Hvidløg granuleret G1
0,010       Ascorbinsyre E300
0,010       Druesukker dextrose
0,250       Helalac-pur surhedsregulerende middel
Dry age Bag

10,780       Total

Arbejdsgang:

Okseinderlårene tilskæres i baner som roastbeef.

Alt salt, Ascorbinsyre, druesukker blandes og gnides godt ind i kødet. Tilsæt Helalac-pur og rødvin som ligeledes gnides ind i kødet.
Har du mulighed for at komme kødet i en tumbler, tumbles der ca. 30 min. Til Helalac-pur er arbejdet godt ind i kødet.

Rosmarin, timian og hvidløg blandes og fordeles godt rundt på kødet.

Saltning:

Kødet saltes i vacuumpose i ca. 10 dage, hvor det vendes flere gange under forløbet.

Behandling/modning:

Kødet tages ud af vacuumposen og lægges til afdrypning 1-2 timer gerne på riste.

Kødet vacuumpakkes igen i Tublin 5 poser og lægges til modning på køl. Vær opmærksom på smeltepunktet på tublinposerne. Prøve hvor meget varme de skal ha foruden af posen, for ikke at ødelægge dem.

Kødet modnes til et svind på 25-35% i ca. 9-11 uger.

Røgning:

Kødet pakkes ud, tørres og koldryges samme dag i minimum 30-60 min. Efter smag for at hæmme skimmeldannelse.
Eftermodning: Kødet kan eftermodnes efter smag.

print opskrift klik her