Saltblanding til spegede kødstykker i vacuum

Oprettet d.

Saltblanding til spegede kødstykker i vacuum

Råvarer til grundblanding:
0,500 kg.     Nitritsalt
0,750 kg.     Salt fint vacuum
0,150 kg.     Druesukker dextrose
1,000 kg.     Spegepølse med løg”Profit" u/gdl
2,400 kg.    Total

Arbejdsgang:
Ingredienserne blandes godt sammen. 

Pr. kg. Kød afvejes 48g + 15-20g krydderier efter eget valg. Salt-/krydderibladningen gnides godt ind i kødet, som derefter vakuumpakkes med det tiloversblevne.

Derefter lægges kødet til modning i kølerum, hvor det vendes ca. hver 2.-3. dag under saltningstiden.

Forslag til krydderier pr. kg kød:

1.
0,048 kg.    Grundblanding    
0,002 kg.    Enebær knust Luksus
0,012 kg.    Gyros Hellas
0,062 kg.   Total

2.
0,048 kg.     Grundblanding    
0,020 kg.     Porterhouse special
0,068 kg.    Total

3.
0,048 kg.     Grundblanding    
0,020 kg.     Bacon Rub
0,068 kg.    Total
 

 

Print opskrift klik her