Piment D’Espelette 160gr. dåse - 6 stk.

Du skal være logget ind for at kunne lave bestillinger

Piment d'Espelette er en meget speciel chili peber dyrket i landsbyen Espelette i den franske region Aquitaine i det sydvestlige Frankrig. Piment d'Espelette er klassificeret som et AOC-produkt (beskyttet oprindelsesbetegnelse) ligesom franske vine og blå ost. Kun en vis mængde dyrkes og produceres hvert år. Piment d'Espelette er oprindeligt fra Mexico og Sydamerika og findes i Frankrig i det 17. århundrede. I dag er denne eksklusive chili peber en vigtig og populær ingrediens i det sydlige og baskiske køkken. Piment d'Espelette høstes i slutningen af ​​sommeren, og i september hænges karakteristiske kranser af chili peber fra altaner og husvægge i hele området. Når frugten er tørret, ristes den og formales derefter til et groft orange pulver. Det færdige pulver har en nuanceret og fyldig, moden karakter og en krydderi, der er kendetegnet ved en dristig, men subtil varme. Mald Piment d'Espelette er et meget behageligt og godt krydderi. Prøv supper og saucer, men krydre mod slutningen af ​​madlavningen for at bevare den fulde smag. Det passer godt til æg, fisk, kød, kartofler og andre grøntsager. Også velegnet til brug som et lidt mildere alternativ til cayennepeber. Styrken øges i frugterne, når de modnes. Det malede pulver er lidt stærkere, og data indikerer omkring 4000 grader Scoville. Det bekræftes dog ikke. En meget populær og årlig festival afholdes i oktober for piment d'Espelette.

 

Scovillestyrke 2000-4000

 

Sælges kun i karton a 6 stk.


Model/Varenr.: 5610
Vægt: 0,96 kg.