Spegepølse med hvidløg

Oprettet d.

Spegepølse med hvidløg

Opskrift nr.:
03-0102

Råvarer:
Kg.
4,000    Svinekød (skal være frosset)
4,000    Oksekød (skal være frosset)
2,000    Spæk (skal være frosset)
0,220    Kogesalt      
0,100    Nitritsalt
0,250    Combinat M/Hvidløg
0,004    Starterkultur Germet

10,574         Total

FR Hvidløgsspegepølse tarm kal. 58/40

Arbejdsgang:
Det frosne spæk kommes i lynhakkeren, køres ned til ca. 4-5 mm størrelse. Herefter tilsættes det skalfrosne oksekød, svinekød, Starterkultur Germet, Combinat m/hvidløg. Der køres til den ønskede grovhed er opnået. 

Til sidst tilsættes salt hvorefter der køres 5-8 omgange. Slut temperatur ca. 0˚ C    

Stopning:
Farsen stoppes straks efter hakningen i de opblødte og afdryppede FR Hvidløgsspegepølse tarme kal. 58/40  

Modning:
Spegepølserne hænges til Modning og temperaturregulering ved 10-12˚C til et svind på 
10-12 % fra produktionsvægten er opnået. 

Rygning:
Røges derefter 3-4 dage i kold røg ved 18 til 20˚C og 80-85 % luftfugtighed, hvorefter pølserne er færdige.

Eftermodning:
Spegepølserne eftermodnes i Kølerum eller ved 10-12˚C og 80-85 % luftfugtighed  til et totalt svind på 15-20 % fra produktions vægten.

Svind:
En spegepølse skal have et svind på minimum 15% fra produktions vægten 

Print opskrift klik her